Zupa z cukini z rozmarynem

Zupa z cukini z rozmarynem

Zupa z cukini z rozmarynem. Jest antyalergiczna, bezglutenowa, wegańska i pyszna. Wspaniale rozgrzewa i kipi wprost od wartościowych składników odżywczych. Poza tym jest kremowa, ma wspaniały posmak rozmarynu…

Jest po prostu pyszna! Czego potrzebujemy żeby ja przygotować?

Składniki:

  • 1 cebula
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki posiekanego świeżego rozmarynu
  • 1,5 l bulionu drobiowego
  • 1 ziemniak
  • 4 cukinie
  • 1 dymka
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanej oliwie. Wrzucić pokrojony w plastry czosnek, posiekany rozmaryn oraz cukinie – tylko delikatnie przysmażyć. Wlać bulion i dodać plasterki ziemniaka. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i gotować jeszcze 15 – 20 minut. Zmiksować w blenderze i doprawić do smaku. Można podawać z posiekana dymką/ kleksem ze śmietany roślinnej lub tej nie zawierającej laktozy. Jeżeli możecie – dodajcie grzanki :)