Rany Olek, czarny Olek! A raczej hamburger…..

Rany Olek, czarny Olek! A raczej hamburger…..

Rany Olek, czarny Olek! A raczej hamburger….. Japoński oddział Burger King zmienia kreację złocistego, tradycyjnego burgera na czarną, premium kanapkę. Zjedlibyście takiego hamburgera?

 

 

 

Czarna kanapka nie jest wynikiem nieuwagi kucharza, który zapomniał o niej i nie wyjął jej z pieca….

 

 

 

Swój kolor zawdzięcza specjalnemu ciastu, do którego dodano czarnego bambusa. Keczup poczerniał natomiast dzięki naturalnemu atramentowi z kałamarnicy. Na szczęście warzywa i mięso zachowały swoje naturalne kolory. Czarne burgery zostały wprowadzone do menu japońskich restauracji Burger King z okazji 5-lecia fast food’u na rynku japońskim. W japońskich restauracjach sprzedawane są za około 10 dolarów pod nazwą ‘Kuro’, (po japońsku ‘czarny’) jako kanapka premium. Na podobną hamburgerową rewolucję targnął się także Mc Donald’s w Chinach, tworząc limitowaną edycję biało-czarnych kanapek posypanych sezamem.

EmoBurger? ;)