Wegańska pasta pomidorowa dla alergików z kaszy jaglanej

Wegańska pasta pomidorowa dla alergików z kaszy jaglanej

Wegańska pasta pomidorowa dla alergików z kaszy jaglanej. Pasta jest bardzo smaczna – nadaje się do chleba lub – jako dip – do warzyw. Ja jem ja jako dodatek do kanapek. Polecam właśnie ten sposób :)

Potrzebujemy…

Składniki:

  • ugotowana kasza jaglana (ok. 20  łyżek)
  • suszone pomidory (w oliwie) – w zależności od intensywności pasty – ja dodałam cały słoiczek
  • czosnek (opcjonalnie,  1 – 2 ząbki)
  • zielona pietruszka (ilość wedle uznania – może być suszona)
  • cytryna (ilość wedle uznania)
  • pieprz, sól do smaku
  • papryka suszona ostra lub łagodna (ja dodałam małą łyżeczkę ostrej papryki)

 

Składniki miksujemy na gładką masę. Pastę możemy przechowywać w słoiczku w lodówce.

Smacznego :)