Jakubiak lokalnie

Jakubiak lokalnie

Pomysł na szybki obiad, wykwitną kolację lub niezwykły deser – to wszystko z użyciem lokalnych produktów, które jak wiemy, są dla nas najbardziej wartościowe. Do tego szczypta humoru, cała masa rozbudzających apetyt zdjęć oraz przydatny notatnik na własne przepisy na końcu. Tak pokrótce prezentuje się nowa książka kucharska wydawnictwa Egmont – „ Jakubiak lokalnie ”.

Pięknie wydana, opatrzona zdjęciami, na których widok zaczyna burczeć w brzuchu i zabawnym komentarzem kucharza sprawia, że już samo przeglądanie książki staje się niezwykłą przyjemnością. Wśród przepisów coś pysznego znajdą dla siebie zarówno weganie, jaki i miłośnicy mięsa, osoby preferujące tradycyjną kuchnię, jaki i lubiący eksperymenty.
W weekend udało nam się ugotować szybki gulasz z indyka według Jakubiaka. Efekt możecie sprawdzić na zdjęciu – było smacznie, lekko i z drobnymi modyfikacjami – zamiast bułki użyliśmy ryżu. To jeden z tych przepisów, które świetnie sprawdzą się na szybki obiad dla całej rodziny.
Oprócz szybkich przepisów znaleźć tu można propozycje wykwintne z gęsią lub cielęciną w roli głównej. Świetnie prezentują się również pomysły na szybkie kanapki z camembertem i pastą z papryki.
Różnorodność propozycji Jakubiaka sprawia, ze jest to świetna pozycja zarówno dla wprawnych kucharzy poszukujących inspiracji, jak i osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem.

jakubiak

Książke kupicie:

logo_spring

  • Piotr Cichocki

    Z tym chyba nawet ja bym sobie poradził ;)

  • Ania Kurek

    wygląda zachęcająco:) szczegolnie ze sa przepisy na szybkie obiady, które przydają się w tygodniu:)

  • Zośka Grochowska

    wygląda smakowicie :) często korzystam z przepisów pana Jakubiaka:)

  • Kalina Borowiec

    Taka „męska” kuchnia – trzeba spróbować, zwłaszcza jeśli nie zabierają dużo czasu przygotowania

  • Ela Strzępień

    Może jakiś majówkowy przepis się znajdzie :)