Domowe lody truskawkowe

Domowe lody truskawkowe

Domowe lody truskawkowe, które smakują każdemu!

 

Składniki:

  • 3/4 szklanki śmietany kremówki
  • 3/4 szklanki mleka kokosowego lub migdałowego – ja polecam kokosowe
  • 2 łyżki miodu
  • 14 truskawek

Przygotowanie:

W misce łączymy śmietanę, mleko kokosowe i miód. Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek i rozgniatamy. Truskawki mieszamy z resztą składników – blendujemy je kilka minut aż masa stanie się gładka. Lody przelewamy do pojemnika, który można zamrażać. Wkładamy do lodówki na ok. 3-4 godziny, co godzinę mieszamy masę. Gotowe!

sprawdźcie też inne przepisy na lody:
Domowe lody dyniowe – bez mleka i jajek
Domowe lody bananowe bez mleka i jajek
Wegańskie, bezmleczne pomarańczowe lody domowe
Domowe lody z awokado – bez mleka i jajek

  • Kasia Nowak

    jeszcze nie próbowałam takich lodów, musze koniecznie zrobić! :)

  • Kalina Borowiec

    Hmm, truskawki jeszcze moment, ale mam brzoskwinie w syropie, moze to dam a syropem na wierzchu poleje, pokombinuję