A może tak, zaskoczyć wszystkich i przygotować na długi majowy weekend babeczki?

A może tak, zaskoczyć wszystkich i przygotować na długi majowy weekend babeczki?

Wypróbujcie przepis….

 

babeczki

Marchewkowe cupcakes:
1,5 szklanki startej marchewki,
szklanka mąki,
3/4 szklanki brązowego cukru (ok.160g),
kostka margaryny MAESTRA DO CIAST DROŻDŻOWYCH,
2 jajka,
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 łyżka skórki z pomarańczy,
czubata łyżeczka przyprawy do piernika,
szczypta soli.

Krem:
100 g serka Philadelphia lub podobnego,
50 g margaryny MAESTRA DO KREMÓW,
200 g cukru pudru.

Nagrzewamy piekarnik do 180°C.
Miksujemy mokre składniki: MAESTRA DO CIAST DROŻDŻOWYCH, jajka, skórkę z pomarańczy i cukier do puszystej masy. Dodajemy startą marchewkę, następnie przesiewamy resztę suchych składników w dwóch partiach i wszystko mieszamy.
Foremkę do muffinów wykładamy papilotkami i nakładamy ciasto do 3/4 wysokości. Pieczemy w nagrzanym piekarniku około
20- 25 minut. Ostudzone babeczki dekorujemy kremem.
Krem: Podane składniki w temperaturze pokojowej miksujemy na gładką masę. Nakładamy na babeczki. Całość możemy ozdobić cukrową marchewką.

Voila!!!!